'Kuzey Yıldızı' İnşaat Fuarı'na damga vurdu

TAKİP ET

Samsun'un önde gelen yapı proje firması Kuzey Yıldızı Proje İnşaat San.Tic. Ltd.Şti., İnşaat Fuarı'na açtığı stant ile damga vurdu. Firma, iç mekan tasarımında yenilikçi uygulamalardan Viart markasının özgün uygulamalarını tanıttı.

İnşaat sektöründe bir çok konut projesinin iç ve dış mekan tasarımlarını gerçekleştiren Samsun’un sektörde tanınan inşaat firmalarından Kuzey Yıldızı Proje İnşaat Şirketi, iç tasarımın yeni trend uygulamalarından Viart markalı uygulamalarını TÜYAP Samsun İnşaat Fuarı'nda yer alan standında ziyaretçilerine 3 boyutlu VR teknolojisiyle tanıttı. 
 

'TASARIMI TEKNOLOJİYLE BULUŞTURDUK'

Firmanın fuardaki standına yoğun ilgi vardı. AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz da firmanın standını ziyaret eden isimler arasındaydı. Proje çalışmalarıyla ve Viart markasıyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özdal, "Sloganı 'Kadın Zarafeti ve Fırçaların Tutkusu' olan Viart markasının iç mekan uygulamalarını, TÜYAP İnşaat Fuarı'nda yer alan standımızda Metaverse sanal alem evrenindeki teşhir salonumuzda, sanal gerçeklik VR teknolojisini kullanarak ziyaretçilerimizle buluşturduk. Böylece tasarım uygulamalarımızı, teknolojinin desteğiyle daha zengin bir görselliğe kavuşturduk. Viart markasıyla ürettiğimiz modelleri inceleyen ziyaretçilerimiz, VR sanal gerçeklik gözlüğünü takarak, Metaverse ortamındaki üretilen modellere ilişkin hem gözlem imkanı buldu, hem de ürünlerimiz hakkında bilgilenmiş oldu” dedi.


  
'DÜNYAYA AÇILMAYI HEDEFLİYORUZ'

Ulaşım ve zaman probleminin ticari kısıtlaması sebebiyle sanal seçeneklerin ön plana çıktığının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özdal,  sözlerine şöyle devam etti: "Yaşama dair her alanda hayat bulan ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için bir şeyler yapmak istedik. O yüzden sanal evrene girmeye karar verdik. TÜYAP İnşaat Fuarı'nda ilk tanıtımımızı yaptık. Ürünlerimizi görebilmek için sanal gerçeklik VR gözlüklerine ihtiyacımız var. Sanal evrendeki uygulamamıza gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldık. Markamızı dünya çapında tanıtarak duyurmaya odaklandık” dedi.


 
'SANAL UYGULAMAYI SEKTÖRE KAZANDIRMADA ÖNCÜYÜZ'

Özdal, sanal uygulamayı sektöre kazandırmada bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek sanal uygulamayı kullanan ilk firma olduklarını kaydetti. Özdal, "Millet olarak alacağımız bir ürünü deneyimlemeyi seviyoruz. Pazara gittiğimizde bile alacağımızı en ufak meyveyi ya da sebzeyi elimizle kontrol ederek alıyoruz. Fuara ziyaretçi olarak gelen misafirlerimiz, sanal gerçeklik VR gözlükleriyle ürünlerimizi etkileşimli bir şekilde incelemiş oldular. Standımızı ziyaret eden başta Milletvekilimiz Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


   
VIART UYGULAMASI NEDİR?

Viart, evlerde oda duvarlarını sadelikten kurtaran ve ona derinlik ve görsel zenginlik kazandıran bir dekorasyon uygulamasıdır. Alışılmış renklerden sıkılanlara zengin bir renk ve tasarım zenginliği sunar. Uygulanış tekniğiyle ortamla mükemmel bir uyum sağlayarak diğerlerinden çok daha fazla ön plana çıkan ve dikkat çeken bir uygulamadır. Özellikle İtalyan dekoratif iç cephe boya uygulamalarıyla dikkat çeken Viart, son zamanların en moda iç dekorasyon ve tasarım uygulamalarından biridir. Viart uygulaması evlerin haricinde iş yerlerinde ve otel gibi büyük işletmelerin dekorasyonlarında da kullanılmaktadır. Nazım AKPINAR