KYK Wifi Nedir? Giriş ve Çıkış

TAKİP ET

Üniversite okuyan ve yurtta kalan öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında KYK wifi nedir giriş ve çıkışı konusu geliyor. KYK Wifi öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarında internet erişimi sağlamalarına yardımcı olan bir kablosuz ağdır. KYK WiFi ağına bağlanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

KYK Wifi Giriş Nasıl Yapılır?

Bilgisayar- telefon- tablet WiFi özelliğini açın.

Cihazınızın WiFi ayarlarından KYK WiFi ağını arayın ve seçin.

Ağa bağlanmak için bir kullanıcı adı ve şifre gereklidir.

KYK WiFi kullanıcı adı ve şifreniz, öğrenci numaranızın son 6 hanesidir.

Örneğin, öğrenci numaranız "123456789" ise, kullanıcı adınız "56789" olacaktır. Şifreniz ise "kyk" kelimesi ile başlayan bir şifredir.

Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra, "Bağlan" düğmesine tıklayın.

Tüm adımları doğru attıysanız ve gerekli donanımlarınız varsa, bu adımları izleyerek Gsb Wifi Giriş ağına kolayca bağlanabilirsiniz. Bunlara rağmen hala bağlantı yoksa veya herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, KYK yurt görevlilerine durumu bildirebilirsiniz.

KYK WiFi Ağını Access Point Olarak Kullanabilir miyim?

KYK WiFi ağına bağlı bir cihazı Access Point olarak kullanmak, diğer cihazların KYK WiFi ağına bağlanmasına olanak tanır. Yani siz kendi şifrenizle bir cihaz bağladıktan sonra, bu cihazı kaynak olarak gösterip başka cihazlara da internet verebilirsiniz. Ancak, bu işlem KYK kurumunun kuralları ve politikalarına aykırı olabilir.

GSB WiFi Çıkış

Bu işlem kotasının bitmesini istemeyen öğrencilerin başvurduğu bir işlemdir. Yurtlarda kalan öğrenciler; yurtta kalmadıkları zamanlarda Gsb WiFi çıkış yaparak hattını kapatarak, kendilerine ayrılmış kotayı başkalarının kullanmasını engelleyebilirler. Bunu yapmak için, yurtta ağa bağlı iken wifi.kyk.gov.tr sitesine girip siteden güvenli çıkış yapabilirsiniz. Böylece KYK veya GSB Wifi çıkış sağlamış olursunuz. Ancak yeniden bağlanmak istediğinizde, tekrar yukarıdaki prosedürü aynen uygulamanız gerekir.

GSB WiFi Şifre Değiştirme

Şifrelerini değiştirmek isteyenler kendilerine tahsis edilen hattan wifi.kyk.gov.tr adresine girerek; sağ üstte çıkış sekmesinin hemen üzerindeki şifre değiştir ikonuna tıklayarak şifre değiştirebilir.

Şifre minimum 6 maksimum 10 karakter olmalıdır

Şifre en az bir büyük harf içermelidir

Şifre en az bir rakam içermelidir

Şifre en az bir küçük harf içermelidir

KYK WiFi Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?

KYK WiFi kalan kota sorgulama işlemi için e-devlet platformuna girin. WiFi işlemler aratın. Gelecek sayfada kotanızı görebilirsiniz. Ya da yurtta iken ve hatta bağlı iken wifi.kyk.gov.tr sitesine gidin. Kta bilginizi bulabileceksiniz.

Gsb Wifi hakkında detaylı bilgilere ve içeriklere, https://www.gncbilgi.com/ ilgili sitemizden ulaşabilirsiniz.