Ladik Akdağ Kızak Merkezine Döndü

TAKİP ET

Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde telesiyej sisteminin tadilatının yapılmaması nedeniyle yerli turistler çevre illeri tercih etmeye başlarken, merkeze giden vatandaşlar sistemin çalışmaması nedeniyle daha pratik olan kızakları tercih etmeye başladı. 

Karadeniz'in önemli merkezlerinden biri konumundaki Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde telesiyejler, halatların yıpranması ve halatların yenilenememesi sebebi ile çalıştırılmıyor. Yapılan incelemede hat üzerindeki bazı bölümlerde, çürüme meydana geldiği öğrenildi. 

30 MİLYON LİRA MALİYET 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde, telesiyej ve hatların tadilatının maliyetinin ise 30 milyon lira olduğu belirtildi. Tadilatın ne zaman yapılacağı bilinmezken, İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir'in geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde yaptığı kapalı telesiyej önerisi de Başkan Mustafa Demir tarafından 'maliyetinin yüksek' olması nedeniyle kabul görmemişti. Öte yandan, yerli turist ise çevre illeri tercih etmeye başladı. 

VATANDAŞLAR KIZAK TERCİH ETMEYE BAŞLADI 

Ladik Akdağ Kayak Merkezi'ni tercih eden vatandaşlar ise, telesiyej sisteminin çalışmaması nedeniyle kayak yerine daha pratik olan kızağa yöneldi. Vatandaşlar çıkabildikleri yamaçlara kadar yürüyerek kızakla kaymaya çalıştı. Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'de, merkezi ziyaret ettiğine dair görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma Serhat Köksal isimli vatandaş tepki yorumu yaptı. Köksal paylaşımında, "2 defa gittim, pislikten girilmiyor. Tuvaletler berbat. İşletmeci rezalet, çay bardakları masalar, tesisin içi rezalet. Hijyen sıfır. Hiç yakışmıyor "paylaşımını yaptı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde, telesiyej ve hatların tadilatının maliyetinin ise 30 milyon lira olduğu belirtildi. Vatandaşlar sistemin çalışmaması nedeniyle kızakları tercih ediyor. 

Vatandaştan şikayet paylaşımı 

Ladik Belediye Başkanı Özel ise, merkezi ziyaret etti, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Bir vatandaş şikayetini sosyal medya üzerinden dile getirdi.  

18 OCAK HHALK 

Haber: Zekeriya FIRAT