Ladik Belediyesi Yeniden Refah'ın

TAKİP ET

Ladik Belediyesi Başkanlık seçimini, Yeniden Refah Partisi kazandı. Adnan Topal, yakın rakibi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Gürkan Özel'e 748 oy fark attı.

Samsun Ladik ilçesinde 31 Mart yerel seçimleri, büyük heyecana sahne oldu. 13 bin 892 seçmenin bulunduğu Ladik'te 11 bin 874 seçmen sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre; yüzde 41'lik oy oranı ve 4 bin 682 oy ile Yeniden Refah Partisi'nin adayı Adnan Topal, başkan seçildi. 

 Gürkan Özel

Topal, merhum Ladik Belediyesi Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in yerine belediye meclisi kararı ile gelmiş ve AK Parti tarafından ihraç süreci başlatılmıştı. Topal'da partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'den seçimlere girmişti. Merhum Başkan Özel'in eşi olan Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Gürkan Özel ise yüzde 35 oy oranı ve 3 bin 934 oy aldı. CHP'nin adayı Özgür Ay yüzde 14 oy oranı ve 1576 oy aldı. 

BELEDİYE MECLİSİNDE AK PARTİ ÇOĞUNLUKTA 

Ladik Belediyesi Başkanlık seçimini Yeniden Refah Partisi kazanmış olsada, belediye meclisini AK Parti kazandı. AK Parti yüzde 36 oy oranı ile mecliste çoğunluğu sağladı. Yeniden Refah Partisi yüzde 33,27, CHP ise yüzde 17,30 ile sıralandı. Cumhur İttifakı, 2019 seçimlerini yüzde 61,21'lik oy oranı ile kazanmıştı.Cumhur İttifakı'nın oyunun 31 Mart seçimlerinde yüzde 35'e düştüğü görüldü. 

samsun Samsun Haber ladik Yerel seçim