Ladik'te çiftçinin GES isyanı

TAKİP ET

SBB'nin Ladik ilçesine mera alana yapmayı planladığı GES projesine çiftçilerin isyanı sürüyor. Bölgeye iş makinesi girmemesi için nöbet tutan çiftçiler, bugün yapılmak istenen çalışmaya da izin vermedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin (SBB) Ladik ilçesi Tatlıcak köyünde 850 dönümlük mera alanında yapmayı planladığı Güneş Enerji Santrali (GES) projesine karşı çiftçilerin tepkisi sürüyor.

Projeye tepki gösteren çiftçiler, geçtiğimiz günlerde alanda başlatılmak istenen çalışmaya traktörlerle engel olmuş, ekipler tepki üzerine bölgeden ayrılmıştı. Dünde jandarma eşliğinde bölgeye iş makinelerini getiren ekipler, çiftçilerin tepkisi ile karşılaştı. Çiftçiler, mera alanı olarak tanımladıkları bölgenin geçim kaynakları olduğunu belirterek, iş makinelerini bölgeden kovdu. Tepki üzerine ekipler, yine bölgeden ayrıldı.  

'GES YAPILIRSA BÖLGEDE TARIM BİTER'

Söz konusu projenin bölgedeki tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini ifade eden bölge sakinleri, “Bölge insanı burada tarım ve hayvancılık yapıyor. Mera alanımıza kıymayın. Bölgede tarım ve hayvancılık bitecek. Bu atılan yanlış adımdan vazgeçin” dedi. Çiftçiler, bölgede nöbete devam edecekleri mesajını verdi.