Lahey'de Eritreli Grupların Çatışması: Otobüsleri Ateşe Verdiler, Kent Savaş Alanına Döndü

TAKİP ET

Hollanda'nın idari başkenti Lahey'de, farklı görüşlere sahip Eritreli gruplar arasında çıkan çatışmalarda, taş ve sopaların yanı sıra polis araçları ve otobüsler de ateşe verildi. Olaylar, Eritre hükümetini destekleyen bir grup ile muhalefet yanlısı bir grup arasında yaşandı.

Muhalefet yanlısı gruplar, Eritre hükümetini destekleyenlerin toplandığı bir salona saldırmaya çalıştı. Binanın camları kırılarak içeri girmeye çalışan grup, çıkan olaylarda polis araçlarını ve otobüsleri ateşe verdi. Polis, biber gazı kullanarak müdahale etmeye çalıştı ve çatışmada bazı polislerin yaralandığı bildirildi.

Lahey Belediyesi Sözcüsü Robin Middel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eritre hükümeti destekçisi ve karşıt gruplar arasındaki şiddet olaylarının kontrol dışına çıktığını belirtti. Ayrıca, Lahey emniyetinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Eritreli iki grubun Fruitweg Caddesi'nde taşlı kavga başlattığı ve polisin müdahale ettiği ifade edildi.

Protestocuların çok sayıda polis aracını ve bazı otobüsleri ateşe verdiği, yangınların itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü belirtildi.

hollanda başkent lahey savaş alanı