Lezzetli Bir Öğün: Tavuklu Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

TAKİP ET

Tek tencerede pişirme kolaylığına sahip bu tavuklu ve nohutlu pirinç pilavı, yanında servis edilen ayran ve mevsim salatası ile doyurucu bir öğün sunuyor. Tarif, tavuk eti ve nohutun lezzetini basmati pirinçle buluşturarak muhteşem bir tat deneyimi sunuyor.

Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden...

Servis: 4 kişilik

Hazırlama & Pişirme Süresi: 45 dakika

Malzemeler:

1 bardak basmati pirinç

3 bardak sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

600 gr kemiksiz tavuk but, kuşbaşı doğranmış

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak, ince doğranmış

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım bardak haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 bardak sıcak su

5 - 6 dal taze kekik

Yapılışı:

    Pirinci tuz ve 3 bardak sıcak su ile birlikte bir kaba koyun ve kenarda bekletin.

    Geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ile birlikte kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini suyunu salıp çekene kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tavuklar suyunu tamamen çektikten sonra ince doğranmış sarımsağı ekleyip açık ateşte soteleyin. Sonra nohut, zerdeçal, karabiber, tuz ve tereyağını ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştırın.

    Pirinçleri nişastalarından arınana kadar bol suda yıkayın ve süzün. Sotelenen tavuklu karışıma yıkanmış pirinçleri ilave edin, ardından sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar 20 - 25 dakika pişirin. Pilavı 10 dakika kadar demlendirin ve sonra üzerine kekik yaprakları serpiştirerek sıcak olarak servis edin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın...

pratik yemek ramazan iftara lezzetli bir yemek tavuklu zedeçallı pirinç pilavı yemek tarifi samsun haber yaşam gündem haber