LGS Birincileri, Ortaokul Öğrencilerine Rol Model Oluyor

TAKİP ET

Samsun'da Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) birinci olan öğrenciler, ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşarak onlara rol model oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "HEDEF 2024 Lise Giriş Sınav Projesi" kapsamında hazırlanan "Biz Kazandık Sıra Sizde Projesi", Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından düzenlendi. Etkinlikte, LGS'de birinci olan öğrenciler, "Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulunda Buluşuyor" etkinliğinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Atakum İmam Hatip Lisesi, Aziz Atik Fen Lisesi, Canik Fen Lisesi, Emine-Ahmet Yeni Kız İmam Hatip Lisesi, Garip Zeycan Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi’nden okul birincisi 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileriyle bilgi paylaşımında bulunuldu. Öğrenciler, "Kendi liselerinin tanıtımı", "Başarı hikayelerinin paylaşılması", "Bundan sonraki hedefleri nedir?", "Bu hedefe nasıl ulaşmayı düşünüyorlar?" gibi konu başlıklarında deneyimlerini aktardılar.

Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Teker, etkinliğin amacını "LGS’ye girecek öğrencilerin yeni bakış açısı kazanmalarına ve tecrübelerinden faydalanma" olarak açıkladı. Teker, "Bu etkinliği düzenlerken akran öğretimine dayalı yakın hedef ilkesi ön planda tutulmuştur. Etkinliğe katılan okul birincisi öğrencilerin LGS’de tam puan alan ve yüzdelik dilimi 1 civarında olması olayın güzel tarafıydı. Proje paydaşı okul birincisi öğrencilerin ve okulumuz öğrencilerin memnuniyetlerinden dolayı bu projeyi her yıl geleneksel olarak yapılmasına karar verilmiştir” şeklinde konuştu.

Programda başarı hikayelerini paylaşan okul birincisi öğrencilere katılım sertifikaları verilerek etkinlik sonlandırıldı.