Lider Galatasaray, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak

TAKİP ET

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yarın Atakaş Hatayspor'u ağırlayacak.

Galatasaray, ligin geride kalan 30 maçlık bölümünde 26 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşayarak 81 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider girdi. Atakaş Hatayspor ise 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 33 puan elde etti. Akdeniz ekibi böylelikle averajla 15. sırada yer aldı.

Galatasaray'ın kadrosunda tek eksik kaleci Günay Güvenç bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Kasımpaşa maçından sonra 2 maç ceza verilen Günay, Atakaş Hatayspor karşılaşmasında kadroda yer alamayacak. Ayrıca Sergio Oliveira, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu gibi oyuncular da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Galatasaray'ın ara transfer döneminde transfer ettiği sağ bek Serge Aurier, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda ilk maçına çıkacak. Hatayspor maçıyla birlikte ilk kez sahaya çıkacak olan Aurier'in yanı sıra Davinson Sanchez de sakatlığını atlatarak forma giyebilecek duruma geldi.

Teknik direktör Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu kırmak istiyor. Lucescu'nun 18 maçlık galibiyet serisi rekoruna ortak olan Okan Buruk, Hatayspor maçını kazanması halinde bu rekora imza atmış olacak.

Galatasaray, son 11 lig maçını kazanarak önemli bir çıkış yakaladı. Ayrıca sahasında bu sezon oynadığı 15 Süper Lig maçını da kazanarak dikkat çekiyor. Son 32 lig maçında sahasında mağlup olmayan Galatasaray, iç sahada çıktığı son 18 Süper Lig müsabakasını da kazandı.

Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında gerçekleşecek olan bu müsabaka, iki ekip arasındaki 8. randevuya denk gelecek. Galatasaray'ın 4 galibiyeti bulunurken, Hatayspor ise 3 maçtan galibiyetle ayrıldı. İstanbul'da yapılan maçlarda ise Hatayspor'un henüz galibiyeti bulunmuyor.

Galatasaray süper lig atakaş hatayspor süper ligde 31. hafta yarın galatasaray-hatayspor maçı yarın spor futbol samsun haber gündem haber