Lider Trabzonspor Transfere Doymuyor

TAKİP ET

Süper Lig’de ilk yarının sonlanması ile beraber takımlar transfer çalışmalarını hızlandırdı. İlk yarıyı en yakın rakibi Konyaspor’un önünde 7 puan önünde lider kapatan Trabzonspor’da gözler yeni transferlerde.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Gervinho’nun sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmasının ardından Jean E. Kouassi ile boşluğu dolduran bordo mavililer, Edin Visca transferinde de sona geldi. Padişahbet başkan Ahmet Ağaoğlu ile görüşen Abdullah Avcı diğer sıkıntılı bölge olarak da sol beki belirledi.

AndresTrondsen’in sakatlığı ve İsmail Köybaşı’nın bekleneni bir türlü verememesiyle sol bek arayışlarına başlayan Trabzonspor’un son hedefi Gürcü genç sol bek IrakliAzarovi oldu. Gürcistan Ligi takımlarından Dinamo Batumi formasını terleten Azarovi, bu sezon henüz 7 maçta forma giyebildi. Çıktığı 7 karşılaşmada 1 golle katkı veren 19 yaşındaki genç futbolcu için bordo mavili ekip 1 milyon euro’yu gözden çıkardı.

Trabzonspor, IrakliAzarovi öncesi Union Berlin forması giyen Polonyalı sol bek TymoteuszPuchacz ile görüşmüş fakat görüşmelerden bir sonuç elde edilememişti. Transferlerini ligin ilk haftasına yetiştirmeye çalışan bordo mavili takım, ikinci yarıya ligin son sırasındaki ekip Yeni Malatyaspor ile başlayacak. Maç saat 20.00’da Trabzon’da oynanacak.

IrakliAzarovi Transferinde Rakip Basel

Trabzonspor’un yeni transferi olarak görülen genç futbolcu IrakliAzarovi, şu an Gürcistan Dinamo Batumi takımında forma giymektedir. Futbola Dinamo Tiblisi’nin futbol akademisinde başlayan 19 yaşındaki futbolcu, 2021 yılında Gürcistan’da yılın genç oyuncusu ödülüne de layık görülmüştür.

Yaz aylarında İsviçre devi Basel’in nabız yokladığı futbolcunun Basel transferi gerçekleşemedi ve kulübü Dinamo Batumi’de kaldı. Transferde büyük bir yol kat eden lider Trabzonspor’un bu transferdeki rakibi ise yine Basel olarak görünüyor. Padişahbet giriş genç futbolcu ülkesine olan yakınlığı sebebiyle Trabzonspor’u tercih etmesinin muhtemel olduğu bildirildi. Trabzonsporlu yöneticiler de bu transferi sonlandırmak için büyük bir mesai harcamakta.

Dinamo Batumi ve Trabzonspor arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiği belirtilirken, Azarovi’nin de Türkiye’de forma giymeye oldukça sıcak baktığı öğrenildi. Anlaşma detaylarının olumlu sonuçlanmasına göre hafta içi Trabzon’a gelecek olan oyuncu, Trabzonspor’a imza atacak. Azarovi transferi sonrası yabancı transfer dosyasını kapatmayı planlayan Trabzonspor’daki bir sonraki hedef ise yerli stoper transferi olduğu bildirildi.

Padisahbetbahisyap.com