Lise öğrencileri gözü  TEKNOFEST'e dikti 

TAKİP ET

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri yaptıkları dronla 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde yarışacak.

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin danışman öğretmenleri eşliğinde hazırladığı 140 projenin 34'ü TEKNOFEST yarı finalde yarıştı, 5 proje finale kaldı.
Öğrencilerin tasarladığı otonom uçuş görevlerini gerçekleştirecek ve yük taşıyabilecek, görüntü kaydı yapacak döner kanat insansız hava aracı (İHA), TEKNOFEST TÜBİTAK Liseler Arası yarışmalarında Samsun Atakum Bilim ve Sanat Merkezini temsil edecek.


TEKNOFEST FIRSAT OLDU 

Bilişim teknolojileri öğretmeni Erkan Tuzcu danışmanlığındaki ekipte öğrenciler Akif Emir Bilici Furkan Çilesiz, Ahmet Arda Karslı, Furkan Teber, Mahmut Esad Ustaosmanoğlu yer alıyor.


 Tuzcu, Atakum Bilim ve Sanat Merkezi İHA Takımı olarak çalışmalara 2021 Eylül'den itibaren başladıklarını söyledi.
TEKNOFEST sürecinde final aşamasına geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Tuzcu şöyle devam etti:
"Burada özel yetenekli öğrencilerimizle kendi alanlarına yönelik bir takım altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bu takımdaki beş üye de geleceğin mühendis adayları, iyi yerlerde görmek istediğimiz öğrenciler. İHA projesini de TEKNOFEST aracılığıyla kendilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için bir fırsat olarak gördük. Dronun yarışmada iki görevi bulunuyor. Birinci görevde, yarışma alanını engellere takılmadan en kısa sürede otonom olarak tamamlaması, ikinci görevde de aynı pisti yine otonom tamamlarken belirlenen 3 farklı noktada yüklerin teker teker bırakılması."


AA