Liseli Şefler Türkiye Finalleri İçin Samsun'da Yarıştı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği yemek yarışmasında Orta Karadeniz Bölgesi'nden gelen lise öğrencileri, yöresel lezzetlerini sergileyerek heyecan dolu anlar yaşadı.

Orta Karadeniz Bölgesi'nin farklı şehirlerinden gelen lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği yemek yarışmasında bir araya geldi. Yarışma, Türk mutfağına dikkat çekmek ve zengin lezzetleri tanıtmak amacıyla meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlendi.

Samsun'da gerçekleştirilen yarışmada, farklı şehirlerden gelen öğrenciler kendi yöresel yemeklerini hazırlayarak becerilerini sergiledi. Yapılan yemekler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren okullar belirlendi. Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ordu Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Samsun Sema Cengiz Büberci Okulu üçüncü oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali Türkiye Direktörü Barış Ondaş, yarışmanın amacını ve kapsamını anlatarak, öğrencilerin yöresel yemekleri en doğal haliyle yapmalarını ve modern sunumlarla tanıtmalarını istediklerini belirtti. Öğrenciler ise yarışmanın heyecan dolu geçtiğini ve yöresel lezzetleri hazırlamaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.

samsun Milli Eğitim Bakanlığı Liseli Şefler Türkiye Finalleri İçin Samsunda Yarıştı Orta Karadeniz Bölgesi Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali Türkiye Direktörü Barış Ondaş Samsunda gerçekleştirilen yarışma Türk mutfağına dikkat çekmek ve zengin l