Lord Byron'ın Şiirinden Uyarlanan "Korsan" Balesi Samsun'da Sahnelendi

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Lord Byron'ın şiirinden uyarlanan "Korsan" balesini sanatseverlerle buluşturdu. İkonik koreograf Marius Petipa'nın dokunuşlarıyla zenginleşen bu görsel şölen, Samsunlu izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

İngiliz edebiyatının unutulmaz isimlerinden Lord Byron'ın "Korsan" adlı şiirinden esinlenilerek oluşturulan, Joseph Mazilier’in koreografisi ve Adolphe Adam'ın müziğiyle hayat bulan "Korsan" balesi, Samsunlu sanatseverlerle buluştu.

1856'da Paris'te ilk kez sahnelenen ve dünya sahnelerinde birçok yorumu yapılan eser, Marius Petipa’nın ünlü koreografisiyle Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) topluluğu tarafından sergilendi. Şef Patrick David Murray yönetimindeki orkestranın eşlik ettiği bale, Gürcü koreograf Nugzar Magalasvili'nin düzenlemesiyle Samsun'da sahneye konuldu.

Samsun DOB Bale Topluluğu tarafından Görkem Cengiz'in sahnelediği bu büyüleyici performans, dekor ve kostüm tasarımcısı Zekiye Şimşek ile ışık tasarımcısı Oğuz Murat Yılmaz'ın imzasını taşıyor. "Korsan" balesi, 9 Mart'ta da sanatseverlerle buluşacak ve biletler biletinial.com ve SAMDOB gişesinden temin edilebilecek.

samsun samsun haber samdob korsan balesi Samsun Devlet Opera ve Balesi