M. Raif İnan: "Geliştirdiğimiz Gazlaştırma Teknolojisini Golabal Çapta 6 Projeye Uyguladık"

TAKİP ET

M. Raif İnan, gazlaştırma teknolojisinin öncü bir uygulama olduğuna değindi. Patenli olarak geliştirilen bu teknolojiyi global çapta 6 projeye uyguladıklarının haberini verdi. gazlaştırma teknolojisi kapsamında geliştirilen projelerin detaylarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan M. Raif İnan, yenilenebilir enerji üretimi alanındaki kaynak potansiyeline odaklanıyor.

M. Raif İnan, atıktan enerji üretimi alanındaki potansiyel yenilenebilir kaynaklara odaklandıklarını dile getirrdi. Gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı öncü bir çalışma olarak nitelendirilen Trabzon-Rize “Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi” projesinin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu alandaki atık kaynakları değerlendirerek şu an tüketilen enerjinin 8 misli fazlasının üretilebileceğinin altını çizdi.

M. Raif İnan: “Geliştirdiğimiz teknolojiyi global çapta 6 projeye uyguladık. Öncü bir uygulamasını ise Türkiye’de Trabzon'da hayata geçirdik.”

Prof. Dr. Murat Doğru ve M. Raif İnan, Biyokütle ve Atık sektörüne yaptıkları teknoloji yatırımıyla bu alanda dünyada öncü çalışmalara imza attıklarını belirtiyor:

“Geliştirdiğimiz bu gazlaştırma teknolojisiyle atıktan enerji üretimindeki potansiyeli değerlendirmeye odaklandık. Dünyaya baktığımızda, bütün biyokütle ve atık kaynakları kullanılsa, şu an tükettiğimiz enerjinin 8 misli fazlasının üretilebileceğini görüyoruz. Oluşan toplam atığın ortalama sadece %1’nin enerjiye dönüştüğünü görüyoruz. Bu aslında bu alanda ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor. İşte bu noktada, geliştirdiğimiz teknolojiyi global çapta 6 projeye uyguladık. Öncü bir uygulamasını ise Türkiye’de Trabzon'da hayata geçirdik. Gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı Trabzon-Rize “Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi” Avrupa’da bir ilk olma özelliğine sahip. Amacımız bu öncü teknoloji ile tüm dünyada başarılı örnekleri çoğaltmak.”

Raif İnan Bilal Erdoğan M.Raif İnan Bilal Erdoğan Raif İnan İBB Bilal Erdoğan Raif İnan TRT Bilal Erdoğan