Macron: Avrupa, Rusya İle Savaşa Hazır Olmalı

TAKİP ET

Fransa lideri Macron, "Rusya Ukrayna'daki savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna-Rusya savaşını kazanması halinde Avrupa'nın kredibilitesinin sıfıra inebileceğini ifade etti.

Macron, France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınında yaptığı konuşmada, savaşın artık Avrupa topraklarını da etkilediğini belirterek, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az mesafe var. Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner" şeklinde konuştu.

Moskova'nın savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın artık güvende olamayacağını ve savaşa hazır olması gerektiğini vurgulayan Macron, "Tek hedefimiz var; Rusya savaşı kazanamaz ve kazanmamalı" diye ekledi.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme seçeneği konusunda ise Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, ancak bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur" değerlendirmesinde bulundu. Macron, Ukrayna'yı desteklemek konusunda hiçbir ihtimali göz ardı etmeyeceklerini vurguladı.

Fransa'nın nükleer silahının Fransızlara güvence sağladığına işaret eden Macron, Rusya'nın savaşı kazanması durumunda Fransız hayatlarının değişebileceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron rusya savaş avrupa moskova samsunhaber dünya gündem haber