Maden Faciasının Ardından Bakan Özhaseki: Fay Hattı İddiasını İlk Kez Duyuyorum

TAKİP ET

Erzincan İliç'teki maden faciasının ardından çıkan iddialara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, madenin aktif fay hattı üzerine kurulu olduğu iddiasını ilk kez duyduğunu belirterek, 'İhbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım.' dedi.

Erzincan İliç'te meydana gelen maden faciasının ardından gündeme gelen iddialara Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ilk kez yanıt verdi. Özhaseki, "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum, bunu araştıracağım." dedi.

Madenin aktif fay hattı üzerine kurulu olduğu iddiaları, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü raporlarında ortaya çıkmıştı. Bu iddialar üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, MTA'nın 2013 ve 2023 yıllarına ait resmi fay haritalarını sosyal medyada paylaşarak fay hattının 2023 haritasında silindiğini iddia etti.

9 işçinin toprağın altında kaldığı faciaya ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, 9 işçinin durumu kontrol etmek için madene gittiklerini, ancak bu sırada yaşanan toprak kaymasının meydana geldiğini ifade etti. İşçiler arasında yaşanan durumu anlatan Özhaseki, kazadan günler sonra bölgeye gelmesinin sağlık sorunları nedeniyle olduğunu belirtti.

erzincan maden faciası Mehmet Özhaseki Çevre ve Şehircilik Bakanı açıklama