Samsun'da Mahkemelik İnşaatlar Yaygın Medyada

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Kültür Park'ı yıkarak İlçe Terminali ve Kent Yönetim Merkezi inşaatına mahkeme kararlarına rağmen devam ettirmesi yaygın medyada geniş yankı buldu. 

31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir, eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde kente kazandırılan Kültür Park'ı yıkıp Kent Yönetim Merkezi ve İlçe Terminali projelerini inşa etmeye başlamıştı. 
Projelere Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin açtığı davalarda ise  yürütmeyi durdurma kararları çıkarken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen Millet Bahçesi ve yeni imar planları ile inşaat çalışmaları devam ettirildi. Halen devam eden inşaatlar, yaygın medyada geniş yankı buldu. 

YEŞİL ALAN VE KANUN KATLEDİLDİ 

Tele1'in programına video konfens yöntemi ile bağlanan SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, inşaatların mahkeme kararına rağmen devam ettirilmesine tepki göstererek, "Eski Başkan tarafından Kültür Park  olarak Samsun'a kazandırılan yer yeni başkan tarafından Kent Yönetim Merkezi ve İlçe Terminali yapılarak park alanından çıkarılmıştır. Proje ile ilgili davalar açıldı, mahkeme park alanı ve dolgu alanına yapılaşma yapılamayacağını belirterek yürütmeyi durdurma kararları verdi. Bizde itiraz ettik. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi bölgeyi Millet Bahçesi ilan eden teklif ile başka bir imar planını hayata geçirdi. Burada hukuk delinmeye çalışıldı. Halen binalar yükselmeye devam ederken, söz konusu yerde lokanta ve büfe gibi yerlerin kiraya verilmesi ile ilgili teklif kabul edildi. Buna şiddetle karşı çıktık. Çünkü legal olmayan konular yarın yatırımcının başını sıkıntıya sokar. Kültür Park'ta işin özeti yeşil alan ve kanun katledildi "dedi. 

Halen devam eden inşaatlar, yaygın medyada geniş yankı buldu. CHP'li Tekcan, Tele1'de yaşananları anlattı.  Zekeriya FIRAT