"Mahzen-11" Operasyonlarıyla 3 Organize Suç Örgütü Çökertildi: 18 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa merkezli 7 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-11" operasyonlarında, 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 18 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonların Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de faaliyet gösteren organize suç örgütleri üzerine yoğunlaştığını belirtti.

Operasyonlar sonucunda "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kara para aklama", "nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik" suçlarına karışan 18 şüphelinin yakalandığını ifade eden Yerlikaya, örgütlerin başında bulunan Erdoğan Şener (Şenerler), Sadrettin Avcı (Avcılar) ve Fedai Karal'ın (Karallar) elebaşılığını yaptığı belirtildi.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen materyaller arasında 7 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çek, senet, araç satış sözleşmeleri ve tapu sözleşmeleri ile önemli miktarda nakit para ve dijital veriler olduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, toplamda 2 milyar liranın suç geliri olduğu tespitinin yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız." şeklinde açıklamada bulundu. Bu operasyonlarla birlikte güvenlik güçlerinin suçla mücadelede kararlılıkla çalıştığı vurgulanarak, organize suç örgütlerine karşı devletin güçlü bir duruş sergilediği belirtildi.

Mahzen-11 Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 3 suç örgütü suç çetesş çökertildi 18 şüpheli yakalama samsunhaber asayiş gündem haber sondakikahaber