Mahzen-13 Operasyonunda 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahzen-13" operasyonunda Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderliğini yaptığı 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

İzmir merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, elebaşılığını Aktaş ve Hanaylıoğlu'nun yaptığı 2 ayrı organize suç örgütü etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar kapsamında, elebaşları dahil olmak üzere 25 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

Şüphelilerin suçları arasında örgüt kurma, eğlence mekânlarını zorla ele geçirme, esnaflara ait işyerlerini kurşunlama, silahlı tehditlerle senet imzalatma, 3. şahıslar adına para tahsilatı yapma, silah ticareti yapma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve genel güvenliği tehlikeye sokma gibi suçlar yer alıyor.

Operasyonlar neticesinde ise 16 ruhsatsız tabanca, 2 tam otomatik uzun namlulu silah, 10 tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Mahzen-13 Operasyonu 2 organize suç örgütü çökertildi içişleri bakanı ali yerlikaya gündem asayiş samsunhaber haber izmir merkezli operasyon