'Mahzen-28' Operasyonunda 21 Şüpheli Tutuklandı

TAKİP ET

İstanbul merkezli operasyonda yasadışı silah imalatı ve kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklananlar arasında silah fabrikası sahibi de var.

İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen "Mahzen-28" operasyonu, yasadışı silah imalatı ve kaçakçılığıyla suçlanan 21 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan toplam 41 şüpheliden 20'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak aralarında silah fabrikası sahibi Mustafa K.'nın da bulunduğu 21 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde hareket edilmiş, 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonun detayları ortaya çıktıkça, yasadışı silah ticaretine yönelik önemli bir darbe vurulduğu anlaşıldı.

Operasyonun kökeni, 25 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul Kağıthane'de uyuşturucu çetelerine yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında saldırıya uğrayan polis memuru Hakan Telli'nin şehit düşmesiyle başladı. Saldırının ardından yapılan operasyonlarda ele geçirilen silahlar incelendiğinde, bazılarının yasal yollarla üretildiği ancak yasadışı yollara sızdırıldığı tespit edildi. Bu izlek, "Mahzen-28" operasyonunun gerçekleştirilmesine kadar uzandı ve sonuçta çeşitli illerde çok sayıda silah, mühimmat ve silah parçalarının ele geçirilmesini sağladı.

Operasyonun sonuçları, yasadışı silah ticaretinin boyutlarını gözler önüne sererken, yetkililerin benzer suçların önlenmesi ve toplumun güvenliği için daha fazla adım atması gerektiğini vurguluyor. Bu gelişme, Türkiye'nin silah kaçakçılığı ve benzeri suçlarla mücadelede kararlılığını ortaya koyuyor.

Mahzen-28 operasyonları 21 şüpheli yakalandı asayiş içişleri bakanı ali yerlikaya açıklama yasadışı silah ticareti samsun haber gündem haber