Mahzen-7 Operasyonuyla Elebaşı Muhammed Uray Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleştirilen "Mahzen-7 Operasyonu"nda, "Memocan" lakaplı elebaşı Muhammed Uray liderliğindeki organize suç örgütü etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 şüphelinin gözaltına alındığını ve çeşitli suçlamalarla örgüt üyelerinin adalete teslim edildiğini açıkladı.

İstanbul'da Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen çalışmalarda Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde faaliyet gösteren organize suç örgütü tespit edildi.

27 şüphelinin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "kasten yaralama", "mala zarar verme (ikamet ve iş yerlerini kurşunlama)", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma", "silahlı tehdit" ve "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından arandığı belirlendi.

Mahzen-7 Operasyonu'nda elebaşı Muhammed Uray da dahil olmak üzere 27 zanlı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 12 ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği, uyuşturucu madde, 2 hassas terazi ve önemli miktarda para ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, açıklamasında kararlılıkla organize suç örgütlerini temizleme sözü verirken, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

İstanbul Mahzen-7 operasyonu elebaşı muhammed uray yakalama asayiş gündem samsunhaber sondakikahaber haber