Mahzen-9 Operasyonu: 6 Örgüt Çökertildi, 54 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

Türkiye genelinde düzenlenen "Mahzen-9 operasyonları"nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 6 organize suç örgütü çökertildi. İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan illerinde eş zamanlı gerçekleşen operasyonlarda elebaşları dahil 54 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen silahlar, uyuşturucu imalathanesi ve maddi deliller, organize suçlarla mücadele kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-9 operasyonları"nda başarılı sonuçlar elde edildiğini duyurdu. Operasyonlarda İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan illerinde faaliyet gösteren 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiği belirtildi.

Operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 54 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. İzmir'de Hasan Keser, Kayseri'de Barış Şengül (Yılanlar), Manisa'da Ömer Çakır, Muğla'da Yakup Çabuk (Çabuklar), Diyarbakır'da Oğuz Sorguç (yurtdışı firar) ve Erzincan'da Necat Koç'un liderlik ettiği örgütlerin faaliyetleri sonlandırıldı.

Bakan Yerlikaya, şüphelilerin işledikleri suçlar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "uyuşturucu madde imal ve ticareti", "kasten yaralama", "ölümle tehdit", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma", "tefecilik", "çek ve senet tahsilatı", "şantaj", "fuhşa teşvik" gibi ciddi suçlar olduğunu belirtti.

Operasyonlarda ele geçirilen 12 ruhsatsız tabanca, 4 tüfek, uyuşturucu imalathanesi ve büyük miktarda çek, senet ve nakit paraya el konuldu. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Organize suç örgütlerine karşı operasyonlarımız şafak sökerken de gün batarken de kararlılıkla devam edecek." ifadesini kullandı.

Mahzen-9 Operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İzmir Kayseri Manisa Muğla Diyarbakır ve Erzincan uyuşturucu madde imal ve ticareti kasten yaralama nitelikli yağma şantaj fuhşa teşvik suç örgütü samsunhaber gündem haber sondakikahaber