Maltese Terrier Fiyat

TAKİP ET

Maltese Terrier, en eski köpek ırklarından biridir. Küçük ırk olan bu köpekler, beyaz ve hafif kıvrımlı kürkü ile dikkat çeker. Burnu ve gözleri kafasına iri, siyah renklidir. Kulakları sarkık ve tüylüdür. Neşeli, sevecen, korkusuz, zeki bir karakteri vardır.

Maltese Terrier Kökeni

Maltese Terrier ırkının yaklaşık 2800 yıl önce Malta’da ortaya çıktığına dair görüşler vardır. Dünyanın en eski köpek ırklarından biri olduğu bilinir. Süs köpeğidir, boyutları çok küçük olduğu için hassas bir bedeni vardır. Bu nedenle sokak yaşamına uyum sağlamaları mümkün değildir. Günümüzde oldukça popüler olan bu köpekler, fiyatları en yüksek köpek ırklarından biridir.

Maltese Terrier Fiziksel Özellikleri

Maltese Terrier, beyaz, küçük köpek ırkıdır. Fiziksel olarak oldukça küçüktür ve dayanıklı değildir. Tüyleri orta uzunlukta, hafif kıvrımlıdır. Burunları ve gözleri belirgin şekilde koyu renklidir. Tüyleri bedeninin her yerini kaplamıştır. Maltese Terrier fiyat aralıkları fiziksel özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Maltese Terrier, ortalama 25 cm, 3-4 kg aralığındadır.

Ömürlerinin 12-15 yıl arasında olduğu bilinir.

Sadece beyaz renk kürke sahiplerdir.

Tüyleri hafif kabarık olduğu için iri görünebilirler ancak minik bir bedenleri vardır.

Fiziksel olarak zayıf olmaları, çabuk hasta olmalarına neden olmaktadır.

Sıcak ve soğuk havaya karşı dayanıklı değildir.

Sokak yaşamına uyum sağlayamayacağı gibi bahçede yaşamak da onun için sağlıklı değildir.

Ev ve apartman hayatına uyum sağlayabilecek fiziksel özelliklere sahiptir.

Maltese Terrier Karakteri

Maltese Terrier, eve geldiği andan itibaren pozitif enerjisini hissettirecek bir köpektir. Hareket etmeyi ve ilgi çekmeyi çok sever. Evde ilgi görmek istediği insanın etrafında dönecektir. Girdiği her ortamda dikkatleri üstüne çeken bu köpekler, ilgisiz kaldığında bunalıma girebilirler.

Maltese Terrier, çok zeki bir köpek olduğu için eğitim vermek zor değildir ancak inatçı yapısından dolayı zorlanabilirsiniz.

İnatlaşmaya başladığında karşı çıkmamalı, ona karşı her zaman nazik olmalısınız.

Duyarlı ve nazik bir yapısı olduğu için etrafına zarar vermez.

Özel alanına müdahale edilmesi, eşyalarının elinden alınması gibi durumlarda agresif tavırlar sergileyecektir.

Yer yer saldırgan olabileceği gibi ısırma eğilimi olan bir köpektir.

Çok havlar, havlamasını kontrol etmeyi bilmezler. Bu nedenle apartmanda yaşamaya uyum sağlamakta zorlanır.

Maltese Terrier Bakımı

Maltese Terrier, bakımı zor olmayan, ev yaşamına kolaylıkla uyum sağlayan bir köpektir. Onu sahiplendiğinizde öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmalı, çeşitli hastalıklara yatkınlığı olduğu için sağlık bakımını aksatmamalısınız. Çabuk hasta olur ve bunalıma girmeye meyillidir. Ona karşı her zaman özel bir ilginiz olmalı ve ayıracak zamanınız olmalıdır.

Tüy dökme eğilimi yüksek olmasa da tüy bakımına dikkat etmediğiniz sürece tüyleri dolaşır ve dökülür. Haftada 2-3 kez tüylerini fırçalamanız yeterlidir. 4-5 haftada bir kez yıkayabilirsiniz ancak soğuk havalarda kuru şampuanla temizlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Sıcak ve soğuk havalardan çabuk etkilenir, çabuk hasta olurlar.

Maltese Terrier, egzersiz ihtiyacı yüksek olan bir köpektir. Sürekli hareket halinde olacağı için egzersiz ihtiyacının bir kısmını evde karşılarlar. Günde 1 saat kadar dışarı çıkarmanız yeterli olacaktır. Uyku süresi uzun, mama seçme konusunda titiz köpeklerdir. Kaliteli mamalarla beslemeye dikkat etmelisiniz.

Maltese Terrier Fiyatları

Maltese Terrier, popüler bir köpek ırkı olduğu için genellikle ücretli sahiplendirilir. Köpeklerin fiyatları belirlenirken dikkat edilen farklı etkenler vardır. Şeceresi, safkan olması, yaşı, eğitimi gibi etkenlere göre köpek fiyatları değişir. Maltese Terrier fiyat aralığı 3.500 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterir. Köpeğin sahip olduğu özellikler fiyatlarının daha yüksek olmasına neden olabilir.

KAYNAK=https://kopekyavrusu.com/17823/maltese-terrier