Mansur Yavaş: "Emekliye Şimdiden Destek Olun, Niye 31 Mart'tan Sonra?"

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Evren'de Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, emekliye yönelik desteklerin 31 Mart'tan önce başlaması gerektiğini ifade ederek, hükümetin zamlarla ilgili politikalarını eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Evren'de düzenlenen Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, emeklilere yönelik desteklerin 31 Mart'tan önce başlaması gerektiğini savunarak, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Yavaş, konuşmasında "Emekliye biz destek oluyoruz. Onlar 'Daha fazla vereceğiz' diyorlar. Siz belediye başkanısınız, şimdiden versenize. Niye 31 Mart'tan sonra?" dedi. Emekli maaşlarındaki artışların 1 Nisan'dan sonra beklendiğini ifade eden Yavaş, bu durumu eleştirerek, hükümetin zam politikalarına ikazda bulundu.

Yerel seçimlerin ardından uzun bir seçim döneminin olmayacağını ifade eden Yavaş, bu sürecin yerel yönetimlere daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Zamların memur, işçi ve emeklilere yansıtılmamasını eleştiren Yavaş, vergi avantajlarından yararlanan büyük şirketlerin vergilerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Yerel hizmetlere odaklanarak Ankara'da gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Mansur Yavaş, şeffaf ihale süreçleri ve hesap verme sorumluluğuyla belediyecilikte yeni bir dönem başlattıklarını belirtti. Emeklilere yönelik desteklerin yanı sıra, kırsal kalkınma, altyapı çalışmaları ve sosyal yardımlarla ilgili projelerini anlatan Yavaş, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş Emekli yerel seçim destek Chp