Mansur Yavaş: "Halkın Vergisini İstediği Gibi Harcıyorlar"

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir üniversitede yaptığı konuşmada, yerel yönetim bütçelerinin yeterli olmadığını ve halkın vergilerinin istendiği gibi harcandığını belirterek, belediyelerin sorumluluklarına vurgu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir üniversitede düzenlenen 'Yerel İdarelerin Sorunları' başlıklı açılış dersine katıldı. Konferans salonunda yoğun öğrenci katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Yavaş, yerel yönetimlerin karşılaştığı zorluklar ve gerçekleştirdiği projeler üzerine konuştu.

İşte Yavaş'ın konuşmasından önemli başlıklar:

"Halkın vergisini istediği gibi harcıyorlar." Yavaş, konuşmasında belediyelerin bütçe sorunlarına dikkat çekerek, "Halkın vergisini istediği gibi harcıyorlar. Makamlardan ayrılmayacaklarını sanıyorlar ve popülist davranışlara giriyorlar. Bütçenin daha iyi harcanması mümkün. Yerel yönetimler bütçesi maalesef istendiği kadar yeterli değil." ifadelerini kullandı.

"Belediye başkanının yetkisi en büyük sorun." Yavaş, belediyelerin sorumlulukları ve yetkileri konusunda da şu değerlendirmelerde bulundu: "Belediye başkanının yetkisi en büyük sorun. İhaleleri açık ve şeffaf yaptık. İhtiyaç olmayan hiçbir projeye beş kuruş yatırmadık. Diğerleri başka yere para harcayabiliyor. Belediye meclisinde çoğunluğu varsa çok rahat bir şekilde bu paralar harcanabiliyor."

"Hesap veremeyen, öbür dünyada nasıl hesap verecek?" Belediye başkanlarının hesap verebilir olması gerektiğini vurgulayan Yavaş, "Dağ gibi borcu varken marka araba almış. Nereden nereye… Saygı uyandıran davranışları yoksa lüks arabaya biniyor diye saygı duyulabilir mi? Hesap veremeyen, öbür dünyada nasıl hesap verecek?" şeklinde konuştu.

"Seçildim, her şeyi yaparım anlayışından çıktık." Yerel yönetimlerin görevlerine odaklanması gerektiğini belirten Yavaş, "Seçildim, her şeyi yaparım anlayışından çıktık. Ankara'ya ne yapabilirizi hep beraber konuşmamız lazım. Bu kuşak bir arada yaşamayı çok güzel beceriyor. Bizim kuşak her şeyi yargılayan bir kuşak." dedi.

"Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?" Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Altılı Masa aday yaparsa olurum demiştim. Demek ki istememişler. Öyle söyleyeyim. Önümüzdeki günler ne getirir bilmiyorum. Siyaset her şeye gebe." yanıtını verdi.

mansur yavaş chp ankara