Mansur Yavaş'tan Ankara'da Sağlık Desteği: Eczanelerin Veresiye Defterleri Kapatıldı!

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası iş birliğiyle başlatılan 'Sağlığa El Ver' projesi kapsamında, Başkent'teki eczanelerin veresiye defterleri kapatıldı. Projeye hayırsever bir vatandaşın katkısıyla uygulanan destekle, 133 eczaneden gelen bilgilerle toplamda 1429 hastanın 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödenmiş oldu. İşte detaylar...

Pandemi döneminde başlayan dayanışma kampanyalarına liderlik eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çağrısıyla hayata geçirilen "İyilik Bulaşıcıdır" kampanyaları devam ediyor. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası iş birliğiyle yürütülen 'Sağlığa El Ver' projesi, Ankara'daki eczanelerin veresiye defterlerini kapatma aşamasına ulaştı.

Ankara Eczacı Odası'nın 133 eczaneden topladığı bilgiler doğrultusunda hayırsever bir vatandaşın aracılığıyla başlatılan projede, 1429 hastanın toplamda 1 milyon 110 bin 464 TL'lik borcu ödendi. Sağlık alanındaki bu güzel inisiyatif, Başkent'teki ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara destek olmanın yanı sıra eczacıların da yüzünü güldürdü.

Projeyi değerlendiren Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu, projenin sağlık erişiminde zorluk yaşayan geliri düşük ailelere önemli bir destek olduğunu vurgulayarak, Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

Eczacılar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde vatandaşlara yönelik yapılan bu yardımın anlamlı olduğunu ifade ettiler.

Eczacılardan Yorumlar:

Eczacı Birol Kaya: "Veresiye borcu olduğu için başkanımızdan talep ettik, Ankara Eczacı Odası da buna öncülük etti. Gerçekten ödeme güçlüğü çeken hastalarımızdı. Onun için çok teşekkür ediyoruz."

Eczacı Ayşin Ersoy: "Ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde çok faydalı bir uygulama. İnsanların borçlarını siliyoruz. Vatandaşlar da çok memnun, çok güzel bir proje."

Eczacı Gül Nihal Aytaç: "Sağlığa El Ver projesi, eczanelere olan borcundan dolayı sıkıntı yaşayan hastalarımızın derdine deva olmuştur. Bunun için hastalarımız adına Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz."

Eczacı Mehmet Selim Halıcı: "Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’na bu projeden dolayı çok teşekkür ederiz. Özellikle alım gücü düşük olan ve ilaç fiyat farklarını, muayene ücretlerini ödemekte zorlanan hastalarımız için güzel bir proje. Çok teşekkür ederiz."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Eczacı Odası işbirliği eczacılar eczaneler veresiye defterlerini kapattı Mansur Yavaş haber gündem samsunhaber