Mansur Yavaş'tan Seçim Sonrası İlk Açıklama: Ankara Halkına Teşekkürler

TAKİP ET

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada teşekkürlerini iletti ve gelecek dönem için taahhütlerini paylaştı.

Son dakika gelişmesiyle, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Yavaş'ın açıklamaları şu şekildedir:

"Öncelikle, genel başkanımız Özgür Özel'e ve önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlerde gerçek kahramanlarımız sizlersiniz. Başkentimizin adil yönetim anlayışı için fedakarlık gösteren tüm gönüllülere, kadınlara, gençlere, emeklilere, esnafa, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm Ankara halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Bana güç veren sevgili aileme ve çocuklarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. İftiralara karşı aldığımız her solukta ve attığımız her adımda yanımızda hissettiğimiz herkese teşekkürler.

2019 seçimlerinde kullandığımız cümleleri tekrarlıyorum; karşımızda düşman yok. Hepimiz bu milletin onurlu fertleri olarak bir aradayız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ancak seçim bitti. Artık rozetlerimizi çıkarıp, kimseyi ayırmadan hizmete devam edeceğiz.

Bu kent, 100 yıl önce farklı düşüncelere sahip olsa da Anadolu'nun dört bir yanından vatan uğruna bir araya gelip kurtuluş destanı yazanların emanetidir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının emanetidir.

Bu kent, Türk milletinin cesaretini, kararlılığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ile ülkemizin başkenti olması sebebiyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin emanetidir.

Nasıl ki pandemi döneminde tüm dünyaya yardım elini uzattıysak, sel, yangın ve deprem gibi felaketlerde ülkemizin her köşesine yardıma koştuksa, şimdi de kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacağız. Bu seçimin kaybedeni, farklı düşünen vatandaşlarımız değildir.

Ankara'nın helal oylarıyla tüm Türkiye'de Mansur Yavaş belediyeciliği tescillenmiştir. Bu seçimin kaybedeni, rakip adaylarımız için çalışan vatandaşlarımız da değildir. Onların çabalarına saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni, siyasi hayatını müfterilikle tamamlayan Turgut Altınok'tur.

Geçen seçimde de aynı şeyleri yapmışlardı. Ders almayanlar, temiz yüreklere iftira atanlar, Ankara halkının iradesi karşısında bir kez daha kaybetti, kaybetmeye de devam edeceklerdir.

Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Ankara'da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara'da seçimi şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara'da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. Ankara'da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı.

Seçimi Türk bayrağı altında bir araya gelen gönüllülerin, yani milletin doğrudan kendisinin oluşturduğu bir ittifak kazandı. Bizim belediyecilik anlayışımız, sadece Ankara halkına hizmet etmek, kimseye kölelik yapmamaktır. Bu kenti şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir şekilde yöneteceğiz. Aldığımız her kuruşun hesabını vereceğiz.

Ankara'nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültür ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz."

ankara ankara büyükşehir belediyesi adayı mansur yavaş Ankara Halkına Teşekkürler yerel seçim açıklama samsun haber gündem haber