Markus Gisdol: 'Bazen biz de kafamızı dinlemeliyiz'

TAKİP ET

Futbolcular gibi hocaların da dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, 'Biz antrenörlerin de kafamızı dinleyip, gücümüzü toplamamız gerekiyor. Bunu yaptığımızda çalışmalarımıza kaldığımız yerden hemen başlayabiliriz' dedi

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, şahsi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

GERGİNLİK AZALTILMALI

Özellikle milli aralarda oyuncuların üzerindeki gerginliği azaltmaları gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Öncelikle şunu ayırt etmeniz gerekiyor. Bu dönemde kendi milli takımlarına giden oyuncular olduğu gibi ve gitmeyip, birkaç gün izin yapan oyuncularda var” dedi.

BAZEN ÇOK BASKI OLUYOR

En önemli şeyin bu dönemde takım üzerinden baskıyı kaldırmak olduğunu vurgulayan tecrübeli Alman teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müsabakalar devam ederken bazen çok baskı ve gerginlik yaşayabiliyorsunuz. Oyuncuların futbolu düşünmeden ve dinlenme imkanı bulacakları bu birkaç günü iyi yönetmeleri gerekiyor. Milli aralar sonrasında lige en iyi şekilde dönmek çok önemli.”

GÜCÜMÜZÜ TOPLAMALIYIZ

“Biz antrenörlerin de kafamızı dinleyip, gücümüzü toplamamız gerekiyor. Bunu yaptığımızda çalışmalarımıza kaldığımız yerden hemen başlayabiliriz. Burada en önemli şey, milli takımlarından dönen oyuncular ile milli takımlara gitmeyen oyuncuları yeniden bir araya getirmek, onlarla akıllarındakileri istişare etmek ve oyun felsefemizi onlara en iyi şekilde aktarmaktır."

markus gisdol samsunspor süper lig futbol samsun haber