Marmara Denizi'nde Batan Gemi Arama Çalışmalarında İkinci Cansız Bedene Ulaşıldı

TAKİP ET

İstanbul'un Karacabey ilçesi açıklarında Marmara Denizi'nde su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazında devam eden arama çalışmalarında, bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bulunan bir kişi ile birlikte toplamda iki kişiye ulaşılırken, 4 kişi hala kayıp durumda.

Gemi enkazındaki çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Sualtı Savunma (SAS) komandoları katılıyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, SAS komandolarının enkazdaki aramalarda makine dairesinde bir kayıp mürettebatın cesedine ulaşıldığını açıkladı. Cesedin çıkarılması ve kimlik tespiti için çalışmaların devam ettiğini belirten Demirtaş, diğer 4 kayıp personel için arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Geminin, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle batışına ilişkin olarak 15 Şubat'ta Marmara Denizi'nde meydana gelen olayda, 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları daha önce yaptıkları dalışlarda, gemide çalışan aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşmışlardı. Arama çalışmaları devam ediyor.

gemi batık mürettebat marmara bursa