Mazlumlara Sıcak Bir Yuva: Briket Ev Projesi

TAKİP ET

Onlarca yıldır, Ortadoğu da devam eden; binlerce insanın ölmesine sebep olan iç savaşlar milyonlarca insanın evlerinin de yok olmasına sebep oldu. Bu süreçte milyonlarca evsiz kalan insan canlarını kurtarmak için yurtlarından ayrıldı. İhtiyaç sahiplerine briket evler inşa ederek bu sıkıntılarından kurtulmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca briket ev projesi, ihtiyaç sahipleri için sağlam, dayanıklı ve sürdürülebilir yaşam sunmaktadır.

Briket Ev Projesi Bağışının Önemi

Savaş mağduru insanlara yardım etmenin bir diğer yolu oran briket ev projesine destek vermek barınma sorunu için çözümler sunar. Bu projeler, ihtiyaç sahiplerine sıcak bir yuva sunmakla birlikte yaşam koşullarında önemli ölçüde iyileştirir. Briket ev projelerine bağış yapmak ise toplumsal dayanışmayı artırarak zalimin karşısında mazlumun yanında durmanın en büyük göstergesidir.

Briket Ev Projesine Nasıl Bağış Yapılır?

Ülkemiz, özellikle Ortadoğu’da yaşanan çatışmalardan dolayı birçok mülteciye ev sahipliği yaparak misafir etmektedir. Ayrıca ülkemizde birçok yardım kuruluşu da terörden temizlenerek yaşanabilir bir ortam oluşan bölgelere briket evler inşa etmektedir. Bu yardım derneklerinin web siteleri üstünden veya bağış hesaplarından briket ev projelerine bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi Kuruluşa Briket Ev Projesi Bağışı Yapılır?

Özellikle İdlib kırsalında savaştan temizlenen bölgelere yaptığı briket evlerle bilinen Ümmet Hareketi Derneği tercihleriniz arasında ilk sırada yer alabilir. Yüzlerce ev inşa ederek bir mahalle kurulumunu yapan dernek ayrıca ülkemizde ve Afrika’nın birçok yerinde farklı yardım projelerine imza atmıştır.

İnşaatını gerçekleştirdiği briket evler içerisinde oturma odası, yatak odası, salon, banyo, tuvalet ve mutfak bölümlerinden oluşur. Kısacası bir ailenin yaşayabilmesi için bütün imkanları sağlar. İnşa edilen briket evlerin bütün altyapı çalışmaları tamamlanarak ihtiyaç sahiplerine teslim edilir.

Briket Ev Bağışıyla İlgili Sıkça Sorulanlar

    Kimler briket ev projesi bağışı yapabilir?

Maddi imkânı bulunan herkes bu alanda bağış yapabilir. Dileyen kurumsal olarak dileyen bireysel olarak bağış yapabilir.

    Bağış yapılan briket evler hangi standartlara sahiptir?

Hepsi aynı standartlara uygun olarak inşa edilen briket evler dayanıklı, güvenlikli ve sürdürülebilir yapıya sahiptir.

    Bağış yapılan konutlar nerede inşa edilmektedir?

Özellikle ihtiyaç sahibi evsizlerin en yoğun şekilde yaşadığı yerler baz alınarak briket evler inşa ediliyor.

    Briket ev projesi bağışı yapanlar projeler hakkında nasıl bilgi alabilir?

Projeyi yürüyen insani yardım dernekleri genellikle sosyal medya ve web siteleri üzerinden bağışların yerine ulaşmasıyla ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Bu sayede bağışçılar da yaptıkları bağışların nereye gittiği hakkında bilgi sahibi oluyor.