MEB: Cezaevlerinde 4 Bin 381 Hükümlü ve Tutuklu Meslek Sahibi Oluyor

TAKİP ET

Millî Eğitim Bakanlığı, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla verilen eğitimlerin meyvelerini vermeye başladığını duyurdu. Bugüne kadar 4 bin 381 hükümlü ve tutuklu, kalfa, usta ve usta öğreticilik belgelerini alarak meslek sahibi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde cezaevlerinde mesleki eğitim merkezleri açma çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 36 ilde 43 cezaevinde mesleki eğitim merkezleri kuruldu. Bu merkezlerde 665 çırak öğrenci eğitim alıyor. Temel okuryazarlık eğitimlerinden başlayıp lise düzeyine kadar çeşitli eğitimlerin verildiği bu merkezlerde, hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri ve bu meslekleri belgelemeleri hedefleniyor.

Adalet Bakanlığına bağlı iş yurdu atölyelerinde, gıda, unlu mamuller, tarım ve hayvancılık, mobilya, el sanatları, tekstil ve hazır giyim gibi alanlarda çeşitli ürünler üretiliyor. Bu üretimlerde eğitim alan hükümlü ve tutuklular, kalfa, usta ve usta öğreticilik belgelerini alarak meslek sahibi oluyorlar.

Bu eğitimler, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin ceza sürelerinin bitiminde topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve yeniden suç işlemelerini önlemek amacıyla önemli bir rol oynuyor. Millî Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen bu programlar, toplumsal rehabilitasyon ve yeniden entegrasyon süreçlerine katkı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı milli eğitim bakanlığı cezaevleri hükümlüler tutuklular meslek sahibi oluyor adalet bakanlığı gündem samsunhaber haber