MEB, Özel Eğitim Kurumlarına 65 Milyon Lira Ceza Kesti

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son bir yılda İş Kanunu'na aykırı hareket eden 920 özel öğretim kurumuna 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakan Tekin, özel okullardaki öğretmenlerin ücretlerine ilişkin yazılı sorulara yanıt verdi. Ek ders ücretleri ve sözleşmeli öğretmen istihdamı gibi konuları değerlendiren Tekin, özel eğitim kurumlarında çalışan personele İş Kanunu kapsamında iş sözleşmeleriyle haklarının verildiğini belirtti. Ayrıca, yapılan denetimler sonucunda son bir yılda 920 özel öğretim kurumuna toplam 65 milyon lira ceza kesildiğini ifade etti.

Ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirmesinin geçici ve zorunlu bir yöntem olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, özel eğitim kurumlarında asgari ücretin altında personel çalıştırılmadığını da sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ders saati karşılığı ücretli öğretmen görevlendirme Özel Eğitim Kurumları 65 Milyon Lira Ceza Özel Eğitim Kurumlarına 65 Milyon Lira Ceza Kesti Bakan Tekin açıklama eğitim samsun haber gündem haber