MEB Tarafından Açıklanan Yeni Müfredatın Detayları! Dersler Hafifliyor...

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat taslağını kamuoyuna sundu. Taslak, öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak şekilde bütüncül bir eğitim yaklaşımını benimsiyor. Mevcut müfredatın ağırlığının 2 katı olduğu belirlenen konular %35 oranında hafifletildi. İşte detaylar...

Türkçe öğretimi ve dil becerilerinin geliştirilmesine özel önem verilirken, matematik, fen ve sosyal bilimler gibi alanlarda da öğrencilerin becerilerini artırmaya yönelik içerikler belirlenmiş. Öğrencilerin gelişimini çok yönlü olarak ele alan "bütüncül eğitim yaklaşımı" benimsenmiş; zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan desteklenmeleri amaçlanıyor.

Yeni müfredatta ölçme değerlendirme sürecinde süreç odaklı bir yaklaşım benimsenmiş. Bu süreçte, öğrencilerin kendi öğrenme yöntemlerini belirleyebilecekleri "sistem okuryazarlığı" ön plana çıkarılmış. Ayrıca, öğrenci profili tanımı yapılarak "yetkin ve erdemli insan" olma hedefi belirlenmiş.

Yeni müfredat taslağı, 1 hafta boyunca kamuoyunun görüşlerine açık olacak ve bu görüşler doğrultusunda revize edilerek son haline getirilecek. Bu kapsamda, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne dair yapılacak tüm değerlendirmeler ve öneriler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden iletilip değerlendirilecek.