MEB, Veli-Öğretmen Görüşmelerinde Dijital Döneme Geçiyor

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), veli-öğretmen görüşmelerini daha etkin hale getirmek amacıyla "veli randevu sistemi"ni hayata geçiriyor. Artık veliler, çocuklarının eğitim durumu hakkında öğretmenlerle dijital ortamda görüşme ayarlayabilecekler.

Dijital Randevu Sistemiyle Kolaylık

MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "veli randevu sistemi", velilerin okul müdürü ve öğretmenlerle görüşme zamanlarını ayarlamalarını sağlayacak. Bu yeni sistem sayesinde veliler, e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerinden randevu alabilecekler.

Öğretmenlerin Zamanı Gözetilerek Randevu Alınacak

Öğretmen-veli görüşmeleri için geliştirilen bu sistemde, öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu alınabilecek. Öncelikle okul yöneticileri, öğretmenlerin uygunluk durumunu belirleyecek ve veliler, bu bilgilere göre randevu talebinde bulunabilecekler.

Kullanıcı Dostu Arayüz ve İşlevsellik

Veliler, sisteme e-devlet kullanıcı bilgileriyle giriş yaparak öğretmenlerin müsaitlik tablosunu görebilecek ve uygun zaman dilimlerine randevu taleplerini iletebilecekler. Ayrıca, aktif ve eski randevularını görebilecek ve istedikleri zaman randevularını iptal edebilecekler.

MEB'in bu adımı, veli-öğretmen iletişimini daha düzenli ve etkili hale getirerek eğitim sürecini desteklemeyi amaçlıyor. Bu sayede veliler, çocuklarının eğitim durumu hakkında daha yakından bilgi alabilecek ve işbirliği içinde daha sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturabilecekler.

MEB Veli-öğretmen görüşmeleri dijital ortamda olacak eğitim durumu veli randevu sistemi eğitim samsunhaber gündem haber