MEB yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, Yusuf Tekin'in liderliğinde yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı. "Tecrübe, Öneri ve Desteğiniz Bizler için Önemli!" notuyla duyurulan taslak, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden bir hafta boyunca görüşe açık olacak.

Bakanlık, bu bir haftalık süreç sonunda gelen eleştiriler, öneriler ve paylaşımlar doğrultusunda taslağı revize edecek ve son şekline kavuşturacak. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yeni müfredat taslağını "#MüfredattaOrtakAkıl" etiketiyle paylaştı ve bu çalışmanın sadece son bir yılın değil, on yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Tekin, akademisyenler, öğretmenler ve diğer paydaşların katkılarıyla hazırlanan bu müfredatın kamuoyunun ve eğitime gönül veren herkesin görüşlerine açık olduğunu belirtti.

Yenilenen programlar, çeşitli kademeler ve sınıflar için belirlendi. Örneğin, okul öncesi öğretim programı 3-5 yaş aralığı için, ilkokul ve ortaokul kademeleri için fen bilimleri dersi 3-8. sınıf, hayat bilgisi dersi 1-3. sınıf gibi dersler yer alıyor. Lise kademeleri için ise biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, kimya gibi derslerin yanı sıra Türk dili ve edebiyatı, tarih gibi alanlarda dersler bulunuyor.

Ayrıca, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen seçmeli ders programları da yeni müfredatta yer alıyor.  https://gorusoneri.meb.gov.tr/