Meclis Üyelerine Yine Kötü Haber

TAKİP ET

SBB Meclisi'nin bir önceki dönem meclis üyeleri hakkında Sayıştay müfettişleri 293 bin liralık kamu zararına yol açan karar aldıkları için soruşturma başlattı.

Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Meclisi'nin bir önceki dönem üyeleri ile ilgili Sayıştay müfettişleri soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na yurt olarak kullanılmak üzere tahsis edilen yurdun kanuna aykırı olduğu savunulurken, kararda imzası bulunan meclis üyeleri ve bürokratlara 'kamu zararına neden oldukları' suçlaması yöneltildi. 

KARAR 2016'DA ALINMIŞTI 

SBB Meclisi'nin 14.06.2016 tarihinde belediye meclisinde aldığı kararda, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na kiralanan yurdun kira bedelinin yüzde 50'sinin belediye tarafından karşılanacağı protokol altına alınmıştı. Mevzuata aykırı şekilde yapılan kiralama nedeniyle Sayıştay 2020 yılında 293 bin liralık kamu zararının meydana geldiğini tespit ederek, aralarında başkan ve meclis üyelerininde yer aldığı kişilerin kamu zararından sorumlu olduğuna dikkati çeken bir rapor hazırladı.  


Soruşturmada kamu zararından sorumlu olan kişilerin isimleri şu şekilde sıralandı; Zihni Şahin, İbrahim Sadık Edis, Şenol Kul, Hadi Uyar, Murat İkiz, Osman Topaloğlu, İbrahim Sarıcaoğlu, Halil Akgül, Selim Özbalcı, Hüseyin Kıyma, Yavuz Yılmaz, Şerif Korkmaz, Erol Köroğlu, Turan Çakır, Recep Öztel, Mustafa Keskinoğlu, İsmail Kurt, Mustafa Sekmen, İnci Varış, Salih Sefacı, Kemal Şenocak, Süleyman Semiz, Nihat Soğuk, İlknur Gümüş, Anıl Seyfi Arslan, İshak Köksal, Yasemin Tasalı, Ali İltekin, Kaşif Kurtoğlu, Esra Türkoğlu, Tahsin Canikli, Mehmet Ali Elbir, Nazif Akın, Mustafa Erbay, Recep Ertan, Hayrettin Akkuş, Sabri Arslan, Hacı Bilal Arslan, Fikret Oy, Aydın Karmil, Mehmet Hulusi Ekinci, Aydın Çift, Aydın Yılmaz, Hayrettin Şahin, Murat Sarp, Kazım Yıldız, Sebahattin Tural, Dursun Uz, Sedat Karakoç, Süleyman Eroğlu, Mahmut Çakmak, Kemalettin Gökçe, Ali Yiğit, Yılmaz Ersoy, Gültekin Özçelik, Salim Özal, İsmail Yaman, Sadık Sağlam, Celal Tuzcu, Mehmet Koca, Turan Çakır, Recep Güleroğlu, Mücahit Uydu, Fevzi Er, Hasan Aslan, Ali Kaplan, Kurtça Yalçınkaya, Özhan Top, Cumhur Kaya, Hüseyin Benzer, Kemal Epik, Ali Şener ve Zennube Albayrak ile imzası bulunan Lütfü Coşkun ve Bilal Büyükbaş'ın kamu zararından sorumlu olduğu belirtildi. 

O ZAMAN UYARDIK 
DİNLEMEDİLER
 

O dönem tahsise ret oyu veren CHP eski Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, "O zaman Denetim Komisyonundaydım. Ben ve grubum karşı çıktı. Bugün haklılığımız ortaya çıktı. Meclis üyeleri daha dikkatli olmalı. Kiralamanın ve yapılan işlemin hukuksuz olduğu bugün ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında ifadeler alınıyor. Ben görevim boyunca 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' anlayışı ile mücadele ettim ve haksızlık karşısında durdum "açıklamasını yaptı.  Zekeriya FIRAT