Mehmet Niyazi hoca unutulmadı

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde çok sayıda hafız yetiştiren geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Mehmet Niyazi Kasapoğlu Hoca  için anma programı düzenlendi. 

Terme ilçesinde çok sayıda hafız yetiştiren ve geçtiğimiz yıl 19 Ocak'ta 80 yaşında hayatını kaybeden merhum Mehmet Niyazi Kasapoğlu Hoca için, kurucusu olduğu Yavuz Selim Vakfı ve Terme Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından anma programı düzenlendi. 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM 

Hayatını İslam’a ve Kur’an hizmetine adamış, ülkemizin ve özellikle Orta Karadeniz bölgesinin önemli alim, mütefekkir ve irşat önderlerinden olan Mehmet Niyazı Kasapoğlu adına düzenlenen anma programına, ilçeden ve Türkiye'nin dört bir tarafından hava muhalefetine rağmen yoğun katılım oldu. 

39 HAFIZ BELGELERİNİ ALDI 

Programda merhum hocanın sesi dinletilirken, öğrencilerinden KKTC Din İşleri Başkanlığı Lefkoşe Bölge Sorumlusu Hafız Hakan Moral, Hafız Murat Ölmez ve Hafız Mustafa Şakiroğlu, Kur'an Kerim okudu. Dr. İhsan Şenocak'ta, merhum Mehmet Niyazı Kasapoğlu Hocanın hayatını ve hizmetlerini anlatan bir konferans verdi. Hocanın sağlığında pandemi nedeniyle yapılamayan hafızlığı tamamlayan 39 öğrencisi içinde, icazet merasimi büyük bir coşkuyla yapıldı. 

PROGRAMDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 

Hafızlara belgeleri ve hediyeleri, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Dr. İhsan Şenocak,  Vakıf Başkanı Arif Ok, AGD İlçe Başkanı Savaş Kendil ve İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir tarafından verildi. Ayrıca 'Mehmet Niyazi Kasapoğlu Özel Ödülü' bu yıl 6 yaşında Fatih Kur’an Kursu'na hafızlık eğitimi için gelen, yaşının küçük olması sebebiyle Hoca tarafından 1 yıl boyunca evinde misafir ettiği Enes Ayhan Şengül'e verildi. Enes Ayhan Şengül o günleri anlatırken, salonda duygusal anlar yaşandı. Enes Ayhan Şengül'e ödülünü, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen takdim etti. 

Yavuz Selim Vakfı ve AGD tarafından bu programın her yıl farkındalıklarla devam edeceği, Hocanın Terme'ye miras bıraktığı Kur’an hizmetinin, hafızlık müesseselerinin yaşatılması ve devamı için gayret gösterileceği ifade edildi. Nazım AKPINAR