Mehmet Şimşek'ten Ev Sahiplerine Kira Geliri Uyarısı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira geliri elde eden ev sahiplerini beyanname vermeleri için uyardı. Yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri elde eden mülk sahiplerini beyanname vermeleri için uyararak, herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Bakan Şimşek, mükelleflerin kira geliri elde edip beyanname vermeyenlerini tespit etmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. "Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk" diyen Şimşek, saha denetimlerinin ve mükellefleri bilgilendirmenin devam ettiğini ifade etti.

2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerin herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini vurgulayan Şimşek, adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendirdiklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ev Sahiplerine Kira Geliri Uyarısı kira geliri elde eden mülk sahiplerini beyanname vermeleri için uyararak ekonomi samsun haber gündem haber