Memişoğlu'ndan komedi benzetmesi

TAKİP ET

Mimarlar Odası Samsun Şubesi eski Başkanı İshak Memişoğlu, sosyal tesislerini özelleştiren Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'na Sümbül Konağı inşa etmesini 'komedi' olarak nitelendirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesislerini 'maliyet getirdiği' gerekçesiyle özelleştirme kararı alarak kiraya vermişti. Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'na Sümbül Konağı adı altında kafe tarzında hizmet verecek olan işletme inşa etmeside tartışmaları beraberinde getirdi.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi eski Başkanı İshak Memişoğlu, "Bir taraftan sosyal tesislerini özelleştiren Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı'na kent tarihi ile hiç bağı olmayan Sümbül Konağı adı altında kafe tarzında bir işletme inşa ediyor. İnşaat maliyetlerinin arttığını göz önüne alırsak, belediye en az 10 milyon liranın üzerinde bir maliyetle orayı inşa edecek ve kiraya verecek. Bu kabul edilebilir değil. Sümbül Konağı nereden çıktı? Samsun'un tarihinde var mı böyle bir yapı? Böyle bir komediyi yaşıyoruz Samsun olarak. Kent Yönetim Merkezi'nide 5 milyon lira ile ihaleye çıktılar, maliyet 10 milyon liraya çıktı. Kent kaynakları heba ediliyor "ifadelerini kullandı.  Zekeriya FIRAT