Memleket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Rüstem Kara: Binler Öğretmen Atanmayı Bekliyor

TAKİP ET

Memleket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Rüstem Kara, binlerce öğretmenin atanmayı beklediğini belirterek, mevcut politikalarla sorunun çözülemeyeceğini öne sürdü. 

Memleket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Rüstem Kara, Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Kendiside eğitimci olan Kara, binlerce atamayan öğretmene dikkati çekti. 

"SORUMLU İKTİDAR" 

Kara, " Bugün geldiğimiz noktada yüzbinlerce öğretmen işsiz güçsüz ve atama bekler duruma gelmişse; baş sorumlu olan 20 yıl boyunca bu ülkeyi yöneten siyasi iktidardır.2002 yılına geriye dönüp baktığımızda yaklaşık 67 bin öğretmene ihtiyaç varken 72 bin öğretmen adayı vardır. Yani bütün öğretmen adayları hemen hemen göreve başlayabilmektedir. Bugün ise, 300 binden fazla atanamayan sınava giren öğretmen adayı ve 100 binlerce mesleğinden umudu kesmiş başka işler yapmaya çalışan öğretmenlerimiz var. O arada içinden çıkılamaz bir öğretmen yetiştirme politikası yanında öğretmen adaylarının aldığı puanları hiçe sayan ve mülakat komisyonları aracılığı ile hakları yenilen on binlerce öğretmenimiz var "ifadelerini kullandı. 

N.Alper CABBAR