Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan Emekli Maaşı Çıkışı: "Asgari Ücretin Altında Olmamalı"

TAKİP ET

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayarak, seyyanen zam talep etti. Yalçın, yapılan yüzde 49.25 zam sonrasında en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına rağmen, asgari ücretin altında emekli maaşı ödenmemesi gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'de emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini söyleyerek seyyanen zam talep etti. Bu açıklama, SSK, Bağkur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 49.25 zamdan sonra en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bir dönemde geldi.

Yalçın, Kızılcahamam'da düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sendika olarak gelir adaletsizliğine dikkat çekti. Çok kazananlardan daha fazla, az kazananlardan daha az vergi alınması gerektiğini belirten Yalçın, emeklilerin alım gücünün arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

"Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı" diyen Yalçın, kamu görevlileri için görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın yeniden tesis edilmesi ve 8 bin 77 liralık seyyanen zammın güncellenerek emeklilere yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Sendika olarak sorunların çözümü için mücadele ettiklerini belirten Yalçın, yeni kazanımlar elde edilmesi ve herkesin saygın iş ortamlarında, iyi ücret ile refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşaması için çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'nin kalkınması ve büyümesi için destek verdiklerini vurgulayan Yalçın, bu doğrultuda atılan her adımın arkasında olduklarını ifade etti.

Ayrıca, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğine dikkat çeken Yalçın, daha güçlü ve adil bir sendikal yapı için reform ihtiyacına vurgu yaptı.

SSK Bağkur memur emeklileri emekliler maaş asgari ücret memur-sen başkanı ali yalçın