Memur-Sen'den Çağrı: 3600 Ek Gösterge İçin Harekete Geçilsin!

TAKİP ET

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 7. Dönem Toplu Sözleşmesinde yer alan 3600 ek gösterge vaadinin birinci derece kamu çalışanlarına acilen uygulanmasını talep ediyor. Tonbul, bu adımın hem ikramiyeleri hem de aylıkları artırarak 5,3 milyon kamu görevlisine önemli bir gelir artışı sağlayacağını belirtiyor.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 3600 ek gösterge düzenlemesinin, önceki dönem toplu sözleşmesinde alındığını hatırlatarak, bu düzenlemenin ardından 5,3 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin ek göstergelerinin düzenlendiğini ve emekli aylıklarında önemli artışlar yapıldığını ifade etti. Ancak Tonbul, bu avantajın henüz birinci dereceye gelen kamu çalışanlarına yansıtılmadığını ve bu konuda bir an önce adım atılmasını talep etti.

Tonbul, geçen yıl ağustos ayında imzalanan 7. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde birinci dereceye gelen kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, bu talebin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Kamu çalışanlarının bu yönde atılacak adımları büyük bir merakla beklediğini ifade eden Tonbul, birinci dereceye gelen kamu çalışanları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin derhal hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Birinci derecedeki kamu çalışanlarına yapılacak olan bu düzenlemenin, gelir artışı sağlayarak emekli aylıklarını ve ikramiyelerini olumlu yönde etkileyeceğini ifade eden Tonbul, bu adımın aynı zamanda gençlerin kamuda istihdamını artırarak yeni iş olanakları yaratacağını belirtti. Açıklamasında, "Birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesiyle çok sayıda kişi emekli olacaktır. Bu durum, memurların emeklilik hayaline kavuşmasını sağlayacağı gibi kamuda gençlerin istihdamının da önünü açacaktır." dedi.

Memur-Sen, bu çağrısıyla birinci dereceye gelen kamu çalışanlarının maddi haklarını artırmayı ve emeklilik süreçlerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Bu adımın, kamudaki memurların ve emeklilerin yaşam standartlarını yükselterek ekonomik anlamda destek sağlaması beklenmektedir.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul Memur-Senden Çağrı 3600 Ek Gösterge ekonomi gündem