Memur ve Emekliye Ek Zam Talebi 

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memur ve emekli maaşlarına ek zam talebini gündeme taşıdı. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladığını belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın,  TÜİK'e göre yıllık bazda enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu, ancak dar ve sabit gelirle yaşamaya çalışan memur ve emeklinin enflasyonunun hiç düşmediğini söyledi. 

EMEKLİ VE 
MEMUR ZORDA 

TÜİK’in, Şubat ayı enflasyonunu yüzde 3,15, yıllık enflasyonu ise yüzde 55,18 olarak açıkladığına dikkat çeken Taşkın, aylık bazda tüketici fiyatları endeksinin Şubat ayı ile birlikte üst üste 50. ayda da arttığına vurgu yaparak şunları ifade etti:

“Enflasyon yükseldikçe memur ve emekli daha da yoksullaşıyor.  Satın alma gücü her geçen düşüyor. En temel ihtiyaç maddelerini karşılayamayacak kadar zor şartlarda yaşamaya çalışan dar ve sabit gelirli vatandaşın geçim endişesi sağlığını da olumsuz etkiliyor. 

Dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 30’luk zam yetersizdir. En azından temel ihtiyaç maddelerine erişimin sağlanabilmesi amacıyla yüzde 20 ek zam yapılmalıdır "dedi. 

Tuğçe GEVŞEK