Merak Akşener: 14 Mayıs'a kadar daha çok ayakkabı eskiteceğiz

TAKİP ET

Samsun'da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum, kimseyle de pazarlık etmedim, etmem" dedi. Akşener, "14 Mayıs'ta seçim var. Biz ayakkabıları eskittik. Sizin de basılmadık toprak, gitmedik köy, çalmadık kapı bırakmayacağınıza eminim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'dan önemli mesajlar verdi. Meral Akşener, kongrede yarışan başkan adaylarına yönelik söylediği; "Gözümüzde eski anılarımız canlandı. Hepsini yüreğimde hissettim. Bugün burada toplanan sizlere ve bütün dava arkadaşlarıma en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Siz olmasaydınız, İYİ Parti İl Kongresi'ni yapıyor olamazdık. 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın olacak denilemezdi. Sizler bu ülkede yeni bir anlayışla birçok şeyi değiştirdiniz" dedi.

SAMSUN'U ANLATSAM KİTAP OLUR

İYİ Parti Lideri Akşener, şöyle devam etti; "Biz hikayesi olan bir partiyiz. Sadece Samsun'daki çalışmalarımı anlatmak istesem kitap olur. CHP ile ittifak yaptık. Arkadaşlarıma; "Türkiye'yi mi İYİ Parti'yi mi seçeceksiniz" diye iç dünyanızda bir soru oluştuğunda "Türkiye'yi seçeceksiniz" dedim. Sonuçta 11 büyükşehir ve özellikle de İstanbul ve Ankara'yı kazandık. Sizlerin Türkiye sevdanızla, aklınız ve stratejinizle bugünlere geldik. Bu diktatörlük heveslilerinin, Türkiye'nin değerleriyle top oynar gibi oynandığı bir dönemde umutsuz ve çaresiz bir ülkeyle karşı karşıya kalacaktık.

ONLARIN UMUDU İYİ PARTİ'DİR

Gençlerimiz umutsuz. Şiddete maruz kalan kadınlarımız var. İstismara uğrayan çocuklarımız var. O yüzden biz onların tek umuduyuz ve seçimden birinci parti olarak çıkmak zorundayız. Kimseyle pazarlık etmedim ve etmem. Bu ülkeye borcumuz var. Atatürk'ün Cumhuriyet değerlerini alt üst ettiler. Atatürk'ü itibarsızlaştırmak için ona savaş açtılar. O nedenle İYİ Parti birinci parti olarak çıkmak zorundadır. Sizlere büyük bir iş düşüyor. Biz bu yola 'sandalye değil, ayakkabı eskiteceğiz' sözüyle çıktık. Ayakkabıları eskittik. Türkiye’nin dört bir yanını iki defa dolaştık ve dolaşmaya devam edeceğim. Sizin de basılmadık toprak, gitmedik köy, çalmadık kapı bırakmayacağınıza eminim."

 

SANA 'MİLLETİN ADAMI' DENDİ

Meral Akşener, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine değinerek şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu, başörtüsüyle ilgili bir kanun teklifi verdi, helalleşme çerçevesi içinde olduğunu iddia etti. Erdoğan bunu kendine bir pas olarak aldığını iddia etti. Dedi ki; 'Kılıçdaroğlu bana pas attı, ben bunu gole çevireceğim.' 28 Şubat'ta acı çeken kadınların, annelerinin, babalarının eşlerinin, abilerinin o acısı, o haksızlığa uğramanın getirdiği ruh dünyası seni bu ülkede 20 yıl iktidar etti. Sana, 'milletin adamı' dendi. Meğerse bütün bunlar pasmış ve gole çevrilmesi gerekirmiş. Ben o dönemde iki başörtülü yeğenin halasıydım. O kızların neler çektiğini bilir misin? Elbette bilirsin ama unuttun Erdoğan. Senin için güç, her şey oldu. Özensiz, dikkatsiz bir anayasa maddesi hazırlanmış bir başörtüsüyle ilgili. 'Sen siyasi nedenlerle başını örtüyorsun, aç bakalım başını' diyebilecekleri bir madde yazmışlar. Biz de dedik ki, 'Başını örten veya örtmeyen, kıyafetindeki tercihleri için, bir kadının kıyafetindeki, başından bahsediyorum, üzerinden bahsediyorum, 'tercihleri hiçbir şekilde sorgulanamaz' maddesini düzelttirdik. Ne yaptılar? Komisyonda AK Parti ve MHP oy birliğiyle reddetti."

'EVET BAŞBAKAN' OLACAĞIM

Genel Başkan Akşener, "Bu ülkenin kuruluş ayarlarına dönmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin birbirine taş atmayan insanlarının birbirine yeniden sarılmasına ihtiyacı var. Evet, 'ben başbakan' olacağım. Böyle dediğim için de çok siniri bozuldu herkesin. 'Evet başbakan' olacağım ama birinci partinin genel başkanı olarak başbakan olacağım. 14 Mayıs'ta seçime gitme kararı aldılar. Çok çalıştınız ve yoruldunuz ama son bir kez hep birlikte irademizi, canımızı, ciğerimizi her şeyimizi ortaya koyarak, çalışmak mecburiyetimiz var. Kurtaran şehir Samsun'da İYİ Parti'nin birinci parti olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SALONDAKİ BOŞLUKLAR DİKKAT ÇEKTİ!

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla gerçekleşen kongreye beklenen ilginin olmaması dikkat çekti. Salonun etrafında ve 2 bin kişilik salonda tribünlerdeki boşluklar dikkat çekerken, Genel Başkan Akşener konuşmasını uzun tutmadı. Her iki başkan adayı Hasan Aksoy ve Önder Fatih Şenol ile poz veren Meral Akşener, daha sonra Samsun'dan ayrıldı. Kongrede 651 delege oy kullandı. N. Alper CABBAR