Meral Akşener'den Hükümete Çağrı: Emekliye Seyyanen 11 Bin Lira Zam Yapın

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında hükümete seslenerek, emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması çağrısında bulundu.

Milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesine odaklanılan bir dönemde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında hükümete seslenerek emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması çağrısında bulundu. Akşener, "Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz. Bu önerimizi yaptınız yaptınız, yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz" dedi.

Bayram ikramiyesindeki yüzde 50'lik artışı eleştiren Akşener, "Açıkça görüyoruz ki emeklinin bayram ikramiyesi artmayıp aksine azalmış, kuşa dönmüş" ifadelerini kullandı. Seyyanen zam önerisiyle ilgili de konuşan Akşener, hükümete "Göstermelik vaatler ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin. Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz" şeklinde çağrıda bulundu.

Ayrıca, Akşener hükümete "Kök maaş" uygulamasından vazgeçme çağrısı yaparak, "Kök maaş işinden de derhal vazgeçin. Bu önerimizi yaptınız yaptınız, yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz" dedi.

gündem meral akşener iyi parti zam emekli