Meral Akşener'den Özgür Özel'e Sert Tepki: "Jest İsteme İşleminden Midem Bulanıyor"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde Balıkesir adayını çekmesi için yapılan jest talebine sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in beklentilerine yanıt veren Akşener, "Bu jest isteme işleminden bıktım, usandım, midem bulanıyor" ifadelerini kullanarak, bu tür taleplerden rahatsız olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. CHP lideri Özgür Özel'in Balıkesir adayının çekilmesi için "jest" talebinin sorulması üzerine Akşener, "Her bir suçu benim üzerime bırakıyor herkes. Ben günahları yiyeyim, hay hay yeter ki siz günahsız kalın. Biz başaramadık. 3 yıl boyunca bir araya toplanıp düzgünce tek bir adayın etrafında toplanıp gidelim dedim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu jest isteme işleminden bıktım, usandım, midem bulanıyor artık. Biz o 15 milletvekili arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir'deki adaylık konusunda jest beklentisine sert yanıt veren Akşener, bu taleplerden rahatsız olduğunu vurgulayarak, "Bıktım, usandım, midem bulanıyor artık. Bu jest isteme işleminden bıktım" dedi.

Öte yandan, İYİ Parti'nin Mamak Belediye Başkan adayı Hüseyin Bayındır'ın adaylığının Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülmesine ilişkin konuda ise Akşener, "Orada söylenecek bir şey yok" şeklinde açıklamada bulundu.

Özgür Özel'in daha önce yaptığı jest talepleriyle ilgili olarak Akşener, "Bence sayın genel başkan bunu yapar" şeklinde ironik bir yorumda bulundu.

iyi parti chp meral akşener özgür özel sert tepki yerel seçim ittifak