Meral Akşener: Türk Siyasetinde Böyle Cıvıklık Görülmemiştir

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne ve Balıkesir mitinglerinde İYİ Parti ve Meral Akşener'i eleştirerek, seçim öncesi muhalefetteki birlik mesajlarını gölgede bıraktı. Meral Akşener ise Özel'in açıklamalarına Edirne'den sert yanıt vererek, siyasi etik ve seçmen iradesine vurgu yaptı.

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye'nin siyasi atmosferindeki gerilim ve rekabet giderek artıyor. Özellikle muhalefet cephesinde yaşanan karışıklıklar, seçim öncesi stratejilerin ve ittifakların önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne'de düzenlediği mitingde, İyi Parti'den Edirne Belediye Başkan adayı olan önceki dönem Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi eleştirdi. Özel, Sedefçi'nin CHP'nin oylarını bölmeye çalıştığını ileri sürdü ve İyi Parti'ye Edirne'de AK Parti'ye karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Özel'in eleştirileri, Balıkesir mitinginde de devam etti. Burada, İyi Parti ve lideri Meral Akşener'e yönelik eleştirilerini sürdüren Özel, seçmenlerden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın için oy istedi. Özel, geçmişte methedilen kişilere bugün nasıl hakaret edilebildiğine dikkat çekerek, siyasi etiğe vurgu yaptı.

Meral Akşener ise Edirne'de yaptığı konuşmada Özgür Özel'in açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Akşener, CHP'nin İyi Parti adayından çekilmesini istemesini Türk siyasetindeki bir "ayıp ve cıvıklık" olarak nitelendirdi ve seçmenin iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Akşener, kendi partilerinin seçmeni nezdindeki konumuna güvenerek, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

CHP Lideri Özgür Özel'in partisi lehine İyi Partili adayın çekilmesini istemesine tepki gösteren Meral Akşener, "Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, ayıp asla olmamıştır." dedi.

31 Mart meral akşener Özgür Özel İYİ Parti CHP Hamdi Sedefçi Edirne belediye başkanı Samsun Haber