Mersin Emniyet Müdürü, Kardeşinin Makaron Operasyonu Sonrasında Görevden Alındı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarına göre, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kardeşinin kaçak makaron operasyonuyla ilgili gözaltına alınmasının ardından görevinden alındı. Yerine Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk atandı.

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine atanacak ismin belirlenmesi, kardeşi Nezir Aslan'ın makaron operasyonu kapsamında gözaltına alınmasıyla gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınan Aslan'ın yerine, deneyimli bir isim olan Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi.

Ayrıca, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da görevinden alınırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da değişiklikler yaşandı. Görevden alınan isimlerin yerine yeni atamalar yapıldı.

Bu gelişmelerle birlikte, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlardaki değişiklikler, ilgili bölgelerde ve kurumlarda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Görevden almaların, kamu hizmetlerinin etkin ve düzenli bir şekilde devam etmesi adına yapıldığı belirtilirken, yeni atanan isimlerden beklentilerin ne yönde olduğu ise kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

mersin emniyet müdürü kardeş operasyon görevden alma