Meta, Facebook ve Instagram'da Seçim Manipülasyonunu Önleme Ekipleri Oluşturdu

TAKİP ET

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Meta'nın Facebook ve Instagram platformlarında seçim manipülasyonunu engellemek amacıyla uzmanlaşmış ekipler kurduğunu açıkladı. İşte detaylar:

Meta, seçim sürecinde platformlarında manipülatif içeriklerin önlenmesi için geniş kapsamlı önlemler aldığını duyurdu. Yeşil, yapay zeka ve dijital tekniklerle yanlış bilgilendirme ve manipülasyona karşı mücadele ettiklerini vurguladı. Facebook ve Instagram'da sosyal meseleler, seçimler ve siyasetle ilgili reklamların doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamak amacıyla reklam verenlerin içeriğin dijital olarak oluşturulduğunu veya üzerinde oynandığını açıklamasını şart koşan bir politika uygulandığını belirtti.

Yeşil, Meta'nın bağımsız haber doğrulayıcı ortakları aracılığıyla viral yanlış bilgileri değerlendirip puanladığını ve asılsız, üzerinde oynanmış veya bağlamı eksik içerikleri yayınlamadığını söyledi. Meta'nın reklamların şeffaflığını artırmak için Reklam Kütüphanesi gibi araçlar kullandığını ve kullanıcıların seçimler ve siyasetle ilgili reklamları görmeme seçeneğini sunduğunu aktardı.

Yeşil ayrıca, seçimlerle ilgili manipülasyon kampanyalarını önlemek ve tehditleri belirlemek için gelişmiş güvenlik operasyonları yürüttüklerini ve reklam verenlerin Topluluk Standartları'na ve Meta Reklam Standartları'na uymasını şart koştuklarını dile getirdi.

Meta'nın bu adımlarıyla, seçim süreçlerinde manipülasyonun önlenmesine yönelik güçlü bir taahhüdünü ortaya koyduğu gözlemleniyor.

Meta Facebook Instagram Facebook ve Instagramda Seçim Manipülasyonu 31 Mart aki Mahalli İdareler Genel Seçimleri Seçim Manipülasyonunu Önleme Ekipleri Oluşturuldu teknoloji siyaset gündem samsun haber haber