Meta, Instagram'a Yapay Zeka Özelliği Getiriyor

TAKİP ET

Meta, yapay zeka alanındaki yatırımlarının meyvesini Instagram kullanıcılarına sunmaya başlıyor.

WhatsApp'ta kullanılan Meta AI botunun ardından şimdi de Instagram'da yapay zeka ile sohbet etme imkanı sunulacak. Ancak bu özellik şu anda beta kullanıcılarıyla sınırlı ve henüz deneme aşamasında.

Meta AI ile Instagram'da sohbet etmek, bir arkadaşınızla DM yoluyla yazışmak kadar kolay olacak. Ancak bu özellik şu anda tüm beta kullanıcılarının erişimine açık değil. Meta'nın bu yapay zeka botunda, kendi geliştirdiği Llama 2 dilini kullanıyor olması dikkat çekiyor.

Meta, Llama 3 yapay zeka dilini de geliştirme aşamasında. Bu yapay zeka, Instagram DM üzerinden tavsiyelerde bulunabiliyor ve önceden belirlenmiş istekleri karşılayabiliyor.

Henüz yaratıcı yapay zeka özelliklerini sunmasa da, bu yeni Instagram yapay zeka botu özelliği ileride daha üretken yapay zeka destekleriyle genişleyebilir. Meta AI'nin Instagram'a gelmesiyle, platformda yapay zeka kullanımı daha da yaygınlaşacak ve Instagram kullanıcılarına yeni deneyimler sunacak.

meta ınstagram yapay zeka Llama 3 yapay zeka Meta AI ile Instagramda sohbet etmek Meta Instagrama Yapay Zeka Özelliği Getiriyor teknoloji samsun haber gündem haber